O nama

Novosadski bend NOVA je nastao 2009. godine kada je Slobodan Vuletić (gitara i vokal) rešio da materijalizuje svoje ideje u studiju Headroom za potrebe kompilacije “Demonstracija mladosti”. U tome su mu se pridružili Janoš Botka (bas gitara) i Vladimir Petrović (bubanj), a to ujedno predstavlja i prvu postavu benda.

Ime benda je inspirisano astronomskim fenomenom iznenadnog bljeska koji nastaje “rađanjem” nove zvezde.

Prvi značajan nastup NOVA je održala na Kulpin festu 2010. godine, a ubrzo nakon toga dolazi do prve promene u postavi benda gde umesto Vladimira na mesto bubnjara dolazi Robert Moldvaji (Grate, Plug ‘n’Play, Red Cloud). Zajedno su nastupili u takmičarskoj emisiji za demo bendove “Live Shot” na Kanalu 9, gde su osvojili prvo mesto po glasovima publike. Nakon toga, zbog nedostatka vremena da se posveti bendu NOVA, Robert ulogu bubnjara prepušta Predragu Novkoviću (Plug ‘n’ Play) i uz podršku gitariste Davida Stojanovića (Lude Kawe) spremaju nastup u Studiju M. Taj koncert se dogodio 2011. godine i bio je planiran da se izda u formi prvog albuma, ali umesto toga bend se ipak odlučio da snimi svoj prvi singl za pesmu “Jedini”. Singl je snimljen u studiju Road 2011. godine, ali nikada nije zvanično izdat. Iste godine i u istom sastavu nastupili su na Demo festu u Banja Luci (BiH) gde je bend osvojio 4. mesto.

Do ponovnih promena u sastavu benda došlo je 2012. godine kada se na mesto bubnjara vraća Robert Moldvaji i odlučuju se da objave dva nova singla za pesme “Sa one strane” (2013.) i “Ledeno” (2014.), oba snimljena u studiju Headroom. Bend zvanično postaje četvorka 2015. godine kada ulogu drugog gitariste uzima Viktor Moldvaji (rođeni brat bubnjara Roberta) i zajedno snimaju svoj četvrti po redu singl za pesmu “Senke” u studiju Road. U nepromenjenom sastavu su funkcionisali sve do 2019. godine kada se konačno dogodio i prvi zvaničan studijski album “Moderna Vremena”, snimljen takođe u studiju Road, a produciran od strane bubnjara Roberta i Dragana Alimpijevića Pika. Tokom snimanja albuma Viktor dobija poslovnu ponudu iz Irske i seli se tamo ubrzo nakon završetka snimanja. U bend umesto njega na poziciju drugog gitariste dolazi Igor Stepanović (HiQulus) i trenutno zajedno spremaju koncertne promocije albuma, kao i novi materijal.

 

 

Trenutnu postavu benda čine:

  • Slobodan Vuletić (vokal, gitara)
  • Robert Moldvaji (bubnjevi, prateći vokal)
  • Janoš Botka (bas gitara, prateći vokal)
  • Igor Stepanović (gitara, klavijature)